Smartlappenfestival Sittard

Het Smartlappenfestival heeft haar hartje verknocht aan Sittard. Sinds 1994 strijkt het festival eens per jaar neer in de binnenstad van Sittard. Smartlap artiesten uit alle windstreken van het land reizen gedurende het weekend af naar het zuiden om de podia van Sittard te beklimmen.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom het Smartlappenfestival Sittard?

Volg het Smartlappenfestival Sittard op Social Media

Net aangekondigd! Smartlappenfestival Sittard 2024

Het Smartlappenfestival Sittard vindt in 2024 plaats op vrijdag 5 april en zaterdag 6 april!

Edities van het Smartlappenfestival Sittard

Smartlappenfestival Sittard | 2023

 

Schreeuw het van de daken en zeg het voort aan iedereen: het Smartlappenfestival zal op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 weer de harten van Sittard gaan veroveren. De grootste tranentrekkers, de zoetste smartlappen en de meest aanstekelijke liedjes zullen uit de deelnemende horecagelegenheden rollen. 

 

Dit hartverwarmende spektakel begint beide avonden rond de klok van 21.00 uur en is geheel gratis toegankelijk.


Smartlappenfestival Sittard | 2022

 

Schreeuw het van de daken of stuur een postduif: het Smartlappenfestival Sittard is terug! Op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2022 zal het levenslied weer de harten van Sittard veroveren. Uit maar liefst 12 unieke locaties in de binnenstad van Sittard zul je de hartverscheurende en komische klanken van de smartlap horen rollen. Vanaf 21.00 uur (tenzij anders vermeld) geniet je samen met je zusters en/of broeders van al het moois dat het levenslied te bieden heeft. Niet geheel onbelangrijk: dat allemaal voor niks, nada, noppes want het festival is gratis toegankelijk! 


Smartlappenfestival Sittard | 2020

Helaas heeft het Smartlappenfestival Sittard 2020 (nog) geen doorgang kunnen vinden i.v.m. het Corona-virus. 

 

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2020 zal het Smartlappenfestival het hartje van Sittard weer sneller laten kloppen. Gedurende het weekend worden in maar liefst 12 verschillende cafés de hartverwarmende klanken van het levenslied ten gehore gebracht door een arsenaal aan artiesten. Vanaf 22.00 uur (tenzij anders vermeld) staan de deuren van de deelnemende cafés wagenwijd open voor een lach en een traan.

 

Extra! Smartelijk vertier op zaterdagmiddag in hartje Sittard 

In samenwerking met het Centrummanagement Sittard hebben wij het Smartlappenfestival compleet kunnen maken: op zaterdagmiddag 28 maart zullen smartelijke figuren hartje Sittard op stelten zetten.

 

Laat je verrassen!


Smartlappenfestival Sittard | 2019

Op vrijdagavond 29 maart en zaterdagavond 30 maart 2019 zullen de grootste tranentrekkers, de zoetste smartlappen en de meest aanstekelijke liedjes in hartje Sittard uit de horecagelegenheden rollen.
Dit hartverwarmende spektakel begint beide avonden om 22.00 uur (tenzij anders vermeld) en is geheel gratis toegankelijk. 


Smartlappenfestival Sittard | 2018

Op vrijdagavond 6 april en zaterdagmiddag en -avond 7 april 2018 wordt weer het jaarlijkse Smartlappenfestival georganiseerd in Sittard. Twee dagen vol kneuterige gezelligheid en hartverscheurende liedjes. 

 

Na het succes van afgelopen jaar zal ook dit jaar 'Op Visite Met een Liedje' op beide dagen onderdeel zijn van het programma. Vrijdagavond vanaf een uurtje of 7 kun je onder het genot van een hapje en een drankje visite krijgen van de Flageolettes in Ernesto's, Tapperie De Gats, De Limbourg, en Schtad Zitterd Boven. Hier komen Femke Flageolet met gitaar & accordeon en Lielian Flageolet met drums op Visite. 

Zaterdagmiddag 7 april vanaf 12.00 uur in hartje stad: Beleef de Smartlap met muziek & theater.

 

Zaterdagmiddag zal hartje stad in het teken staan van het Smartlappenfestival. Naast ‘smartelijk’ straattheater hoor je op deze middag natuurlijk ook overal de klanken van het levenslied.

 

Twips! gaat ‘Op Visite Met Een Liedje’

 Op het terras van een van de deelnemers, bij Bagels & Beans en Coffee Mundo (Ligne) speelt Twips! van enthousiaste meezingers tot sappige smartlappen of zelfs romantische serenades. Twips! speelt niet alleen vóór maar liefst ook mét het publiek. Twips! is vrolijk, onstuimig en gezellig!

 

En op beide avonden kun je vol smart genieten van artiesten & bands in onderstaande locaties.Smartlappenfestival Sittard in de media

Artikel Via Smartlappenfestival Sittard 2018
Bron: Via Sittard-Geleen